Kvinnohälsa,  Livsinspiration,  Okategoriserade

Min höstplanering

Jag är inne i ett otroligt bra träningsstim just nu! Passen rullar på, jag är motiverad och det känns roligt både att springa och gå till gymet. Yogan går lite på halvfart, mest för att jag inte är helt nöjd med den instruktör som håller i precis alla pass på gymen här i stan, de är nästan alltid väldigt lugna och jag längtar efter att få prova lite tuffare övningar och få svettas lite, inte under varje pass men ibland iallafall. Jag behöver tänka lite nytt där känner jag, kanske kan jag passa på att köra yoga när jag jobbar i Göteborg på torsdagarna?

Jag tycker hösten är en fantastisk tid för träning, speciellt utomhus. Fokus är ofta bra, iallafall för mig. Temperaturen ute är lagom, luften är frisk och hög, kroppen är stark efter sommaren som ofta har inneburit mer vila och återhämtning. För mig är det här bästa tiden att verkligen satsa på min träning! Nu när min man är pappaledig också så känns det som att möjligheterna är oändliga, jag har tid att både träna, jobba och umgås med familjen. Jag är otroligt medveten om att den här perioden kommer vara en av de allra bästa i vårt liv, såhär mycket tid ihop får vi aldrig igen!

Just nu ser min träningsvecka ut ungefär såhär:

Måndag- Morgonpromenad en timme, följt av en lång dag vid datorn. Här är det alltid massor att ta hand om efter helgen och jag gör många timmar med mail, blogg och onlinecoaching.

Tisdag- Morgonlöpning, 7-8 km oftast i lugnt tempo. Frukost med familjen och sen ägnas hela dagen åt att skriva veckans PT online och kostupplägg. Jag bloggar också och planerar för resten av veckans blogginlägg. Oftast hinner jag fota till några inlägg här också.

Onsdag- Morgonpromenad, jobb vid datorn och med PT-kunder. Ett pass på gymet står nästan alltid på att göra-listan också, samtidigt passar jag på att filma veckans film/filmer till er, som ska ut på instagram och bloggen senare (japp, det kommer en på instagram ikväll!)

Torsdag- Morgonlöpning, gärna kring en mil och gärna ett lite tuffare pass. Torsdagar tar jag emot PT-kunder i Göteborg så oftast åker jag dit efter lunch. Innan dess hinner jag ta hand om mail och fota lite mer till bloggen, det går åt en hel del bilder på en vecka! Hinner jag så kör jag lunchyoga här också.

Fredag- Morgonpromenad följs av ett avslut av veckans jobb. PT online och kostupplägg mailas iväg, jag skickar filmer och uppgifter till deltagarna i mina olika webkurser, förbereder nästa veckas utskick av tex övningar och tittar även över vilka kurser och event som behöver marknadsföras, det är alltid något som ligger i pipelinen! Sen försöker jag vara ganska ledig resten av dagen, mitt mål är alltid att ha jobbat klart innan lunch. Resten av dagen spenderas med familjen och vi går gärna till någon lekpark eller åker till stan och kollar lite, tar en fika och bara umgås.

Lördag och söndag- oftast morgonlöpning båda dagarna, en dag kort, en dag långt. 15 km är jag glad om jag hinner på lågpasset men det beror på vad vi har planerat för dagen och hur kroppen känns. Jag vill även hinna med ett till styrkepass under helgen och om helgen varit lugn och vi har varit hemma går jag på yoga på söndag kväll, ett perfekt sätt att ladda för en ny vecka.

För mig är detta en perfekt balanserad vardag, jag har ett par långa dagar i veckan och ett par korta då jag bara jobbar 5-6 timmar. Jag hinner träna precis som jag vill och detta gör att formen blir bättre för varje vecka, jag känner mig starkare, löpningen känns lättare och lättare, kroppen är smärtfri och jag sover bra, undantaget att lilla fröken vaknar ett par gånger varje natt. Jag har tid för reflektion, för att göra ingenting och för att uträtta saker. Och framförallt, jag har energi och lust att göra saker- för mig är det ett tydligt tecken på att livet just nu känns himla bra!

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *