Bålträning,  Kvinnohälsa,  Livsinspiration,  Mammaträning,  Okategoriserade,  Träningsevent & kurser

Mom On Retreat

Helgens event är till enda och jag sitter här med en så varm känsla i kroppen. Vi har haft en toppenhelg och det är såklart lätt för mig att säga, men vi har fått så fin respons från deltagarna också så jag känner mig helt trygg i att säga att det verkligen blev en fantastisk helg! 23 härliga kvinnor samlades i lördags morse i en konferenslokal på Stenungsbaden yacht club för att starta igång dagen. Något nervösa men otroligt laddade! Stenungsbaden är så himla fint och mysigt, en blandning av lyx och mys, avkoppling och flärd. Innan deltagarna kom, när jag kommit på plats på fredagen, gick jag runt och bara fotade, kollade in omgivningen och njöt av alla förväntningar!

Samantha förbereder föreläsning kvällen innan

Helgens program var väl planerat för att passa kvinnor som fött barn, nyligen eller för länge sen, och de problem som kvinnor ofta möter efter graviditet och förlossning. Vi hade två pass med bålträning där vi även pratade väldigt mycket om bäckenbotten och knipträning, om urinläckage, framfall, bristande känsla i underlivet vid sex, svårigheter att få orgasm pga svaga muskler i bäckenbotten osv. Det finns mycket att vinna på att stärka sin core och sitt knip, inte minst i form av ökad livskvalitet!

Första dagen bjöd även på ett styrkepass i cirkelform, med fokus på övningar som går att göra hemma, utan redskap eller träningsmaskiner. Vi avslutade med ett magiskt FLOW-pass lett av Samantha, en slags yoga/avslappning/andning med mental träning i fokus. Innan det fick deltagarna också lyssna på Samanthas föreläsning om stress, självkänsla och hur detta påverkar smärta och problem i kroppen.

Jag hade såklart med mig massor av prylar och plagg från min webbshop! 

Alla deltagare fick en goodiebag med ett linne och en vattenflaska från Röhnisch samt en träningsmatta

Middagen bestod av tvårätters där jag fick en ljuvlig vegetarisk risotto, övriga åt entrecote. 

Dag två började tidigt för mig med lite förberedelser för dagen, älskar att se solen gå upp medan jag pysslar på med smått och gott. Jag hade utsikt över havet från mitt rum och fastnade med blicken därute flera gånger under morgonen, vilken kraft det finns i havet! När klockan blivit åtta mötte jag upp deltagarna och Samantha för dagens första pass, en morgonjogg eller powerwalk i två olika grupper. Härlig stiglöpning för mig och mitt gäng ner till havet och ut i skogen. Älska morgonträning alltså!

Efter dusch och frukost spenderade vi resten av dag två utomhus på hotellets baksida. Där körde vi först helgens andra corepass, därefter ett svettigt konditionspass utan hopp och efter lunch ett Styrke-/konditonspass två och två med olika övningar. Det passet bjöd på så mycket skratt att jag hade helt ont i magen efteråt, tänk vad roligt det blir när man bara vågar bjuda lite på sig själv!

Under bålpasset gick vi igenom magmuskeldelning och hur man kan kontrollera på sig själv huruvida de raka magmusklerna fortfarande är delade efter förlossningen. 

Svettigt, flåsigt och skrattigt under dagens sista pass

Tack för en fantastisk helg alla som deltog och för er som missade detta- håll utkik efter vårens upplaga! Tack till Röhnisch som deltog som parter under eventet. Och glöm inte, livet är här och nu, imorgon kan det vara för sent. 

Älska livet! 

1

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *