Kost och recept,  Okategoriserade

Jordärtskockssoppa med sting

När det blir höst blir jag alltid så himla sugen på att laga värmande soppor och mustiga grytor! Jag älskar att testa nya kombinationer och eftersom jag numera bara äter vegetariskt (samt fisk) så behöver jag använda fantasin och komma på lite nytt, de gamla favoriterna är ju inte längre aktuella.

 

Förra veckan hade min man köpt hem jordärtskockor och jag kom på att jag faktiskt har gjort soppa på det en gång för länge sen. Den här gången var jag sugen på något mer kryddstarkt och jag blev riktigt nöjd med resultatet! Jag kallar den för jordärtskockssoppa med sting, för den blev sådär härlig att det liksom hettade till i gommen när man åt. Vill du ha den mindre kryddig så ta bort chilin eller minska mängden, vill du ha den matigare så går det att tillsätta något protein. Jag tyckte dock att den var perfekt precis som den var och åt den med en ostfralla, precis som soppa ska ätas.

Recept

Jordärtskockssoppa med sting 4 port

500 g jordärtskockor

3 mellanstora potatisar

1 hackad charlottenlök

1 msk rapsolja

8 dl vatten

2 buljongtärningar

1/2 dl grädde

1 hackad röd chili

1 pressad lime

Salt, peppar

 

Fräs lök och chili i oljan, tillsätt potatis och skockor i små bitar. Låt dem få lite färg. Häll i vatten och buljongtärningar, låt koka ca 15 minuter. Pressa i lime, krydda och runda av med grädden, servera med ett färskt bröd.

 

Smaklig måltid!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *