Filmade träningspass,  Okategoriserade

Videoblogg-styrketräning för höftstabilitet

Att vara stark och stabil i kroppen handlar om så mycket mer än att ha snygga axlar eller rutor på magen. Det handlar om att ha en kropp som orkar göra allt det du vill, håller ihop och är smärtfri genom hela livet. Att styrketräna är en självklarhet oavsett vilken annan sport du sysslar med, det finns ingen annan sport som ger dig komplett träning i sig själv, du behöver styrkan för att komplettera.

De muskler jag får mest frågor om hur man stärker är magen och ryggen, men även knän och höfter är ställen många har ont i, känner sig svaga i och vill lära sig mer om. Ofta hör dessa två ihop, är du svag i höften så får du lätt ont i knäna eftersom sätesmusklerna som sitter kring höften styr knäets position och hjälper det att stabilisera sig. Och är du sen även svag i bålen så kommer alla rörelser att öka och skapa ännu mer problem.

 

Övningen nedan kan du göra med endast kroppsvikt eller med en extravikt i famnen. Ta inte för stora kliv, du ska kunna bibehålla kontrollen i både överkropp och knä hela tiden. Böj ordentligt på benen och fokusera på att skjuta ifrån på vägen upp, det ska kännas i utsidan av höften på det främre benet. Testa att göra varannan eller att köra färdigt ena sidan innan du byter!

 

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *