Mammaträning,  Okategoriserade

Att lägga ribban

Det är härligt och befriande att vara ensam i min kropp igen, jag har verkligen längtat efter det! Jag njuter av att kunna sova ordentligt, att min vinterjacka passar igen, att slippa fötter som är så svullna att de knappt går att stå på osv. Samtidigt är det ju långt kvar till min vanliga form och styrka och det har jag stor respekt för. Det känns skönt att vara 5 år äldre denna graviditet och postgravida tid, jag är mer avslappnad men också mycket mer kunnig kring kroppen och vad den behöver för att rehabilitera sig på bästa sätt.

 

Jag har skrivit om träning under graviditeten tidigare, bland annat om styrkeövningar för rygg och axlar, bra bålträning under och efter graviditeten och även om tänket bakom just bålen och dess funktioner under och efter graviditeten men jag känner att jag även vill skriva lite om att känna efter och klara av att lägga ribban på rätt nivå den här tiden efteråt. Det är så lätt att bli stressad och för mig är det viktigt att inte förmedla någon press eller ställa massa krav, jag vill att ni ska känna att ni blir glada av att hänga här, inte får ångest!

 

Imorgon är det en vecka sedan lillasyster föddes. Ni som följer mig på instagram har sett att jag har testat lite yoga, promenerat lite och även påbörjat lätt aktivering av rygg och mage med gummiband hemma. Jag har fått peppande kommentarer om att jag är så stark och grym och massa annat för att jag redan tränar och det är såklart jättesnällt och väl menat men jag känner att jag blir orolig att det ska feltolkas av en del av er att jag är igång så snabbt.

 

Jag är supernoga med att lyssna på kroppen! Jag yogar lite lätt hemma, 15-30 minuter, med fokus på andningen, att öppna upp bröstet, få lite rörlighet i höftböjare och baksida lår som jag känner har blivit väldigt stela samt att landa mer i mig själv och ladda mina batterier. Träning för mig är som solenergi eller el, det fyller på mina batterier och gör mig pigg, stark och glad, men det krävs inte speciellt hårda pass utan det är mer att ha tid för mig själv en stund som ger effekt.

 

Jag jobbar med lätt styrka med gummiband för att undvika att få ont i nacken och axlarna, jag sitter mycket både när jag ammar och när jag vaggar bebis och hållningen blir inte alltid optimal så jag vill vara klok där och förebygga. Jag aktiverar bålen med otroligt enkla övningar som handlar om att andas, krama magen på rätt sätt, hålla ett par sekunder och släppa. Promenader gör jag mest för frisk luft just nu, det går inte fort och jag har ingen direkt puls, jag bara låter benen röra sig framåt ett i taget och njuter av att inte ha ont någonstans eller känna mig tung!

 

Det viktigaste denna tid efteråt är att landa i det nya livet, få ordning på sömn, mat, rutiner för alla inklusive sig själv och känna att det känns okej, att hinna må bra helt enkelt! Jag är så tacksam över livet just nu, jag vet att det är hormoner som rusar i kroppen men jag är typ gråtig och lipar hela tiden, det räcker att se en gullig bild eller höra en fin sång för att jag ska dra igång (idag lipade jag till Vaiana...) och att hinna uppleva och landa i detta är viktigare än all träning i världen.

 

Ni som följer mig vet det men jag ville säga det igen, för att förtydliga. Jag älskar att röra på mig men det är inte allt i mitt liv och jag lyssnar massor, massor, massor på kroppen!

 

 

Kläderna på bilderna är från vårens kollektion i min webbshop The coreshop, Shiny tights, Zip sports bra och Long racerback

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *