Videoblogg- att lära sig göra chins

Innehåller reklam för min webbshop

 

För några veckor sedan skrev jag ett inlägg med tips för den som ville lära sig göra armhävningar. Det blev otroligt uppskattat och jag tänkte att vi gör likadant med chins, en annan såndär övning som många vill kunna men upplever som svår.

Inlägget om armhävningarna hittar ni här. 

Precis som med armhävningar så handlar chins väldigt mycket om teknik. Därför är det allra viktigaste tipset för att lära sig göra chins just att öva på det. Det räcker inte att träna det en gång i månaden, du behöver göra dem varje vecka, gärna två gånger i veckan. Förutom den variant du ser i filmen nedan så fungerar det oftast väldigt bra att göra negativa chins. Det innebär att du står på en bänk intill chinsräcket, hoppar upp så du får hakan över stången och sen håller emot så hårt du bara kan på vägen ner. I början kommer du kanske att rasa ner utan att känna att du kan hålla emot alls men så småningom kan du börja bromsa lite och sen mer och mer, tills du orkar sänka dig ner kontrollerat. Sträva efter att göra 3*10 st även om det mest känns som 10 upphopp i början, det ger effekt ändå, jag lovar!

När du fixar några negativa och fixar några med gummiband som hjälp, som i filmen, så börjar du testa att göra 1-2 st vanliga, följt av några med gummiband, följt av några negativa. Bygg på så du orkar fler och fler vanliga, fler med bandet och fler negativa, tills du orkar 7-8 vanliga, då kan du skippa bandet helt och bara jobba med vanliga och negativa. Ett bra mål kan vara att någon gång klara att göra 10 stycken, det fixar du med lite tålamod. Varför inte börja redan idag?

 

Chinsbanden hittar ni i min webshop. Under hela helgen fre-sön har ni 25 % rabatt på dem samt all annan hemmaträningsutrustning och alla underkläder i shopen. Ange kod BLACKFRIDAY i kassan. 

2 reaktioner till “Videoblogg- att lära sig göra chins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s