Livsinspiration,  Okategoriserade

Att skapa vardagsmagi

Två dagar i veckan hämtar jag tidigt på förskolan, en av dem är onsdagar. Det är på många sätt veckans bästa dag, det ger liksom en helgkänsla sådär mitt i veckan! Jag försöker alltid göra den dagen lite speciell, det behöver inte vara avancerade saker men jag försöker hitta på sånt som jag vet att lilla fröken tycker om. Allt från att packa en matsäck, promenera ner till lekplatsen efter hämtning och leka och sen äta macka med varm choklad till att, som igår, gå ut och äta middag mitt i veckan. Ibland blir det pusselmaraton, ibland hinner vi bygga upp en hel stad med lego och ibland köper vi en pysseltidning och målar/skriver och bygger ihop små pappersleksaker ur den. Otroligt enkla saker men med ett fokus- tid tillsammans.

När jag har mått som sämst i vår och sommar med både illamående och trötthet från graviditeten samt depressionen som varit i sitt esse så har jag inte alltid orkat, de veckor jag orkar är jag därför ännu mer tacksam. De sista veckorna har en del av energin återvänt och jag älskar att orka vara kreativ och hitta på saker igen. Och lilla fröken älskar det såklart ännu mer- att få åka iväg och äta middag, och efterrätt (!) mitt i veckan, så himla busigt!

Egentligen tror jag vi kan göra ganska mycket för att skapa den här vardagsmagin om vi bara tänker till lite. Enkla saker som ger en helt vanlig och ganska kylig onsdag en annan känsla, som bryter av vardagslunken och får oss att uppskatta även de vanliga dagarna däremellan. Jag menar, idag är det torsdag och det känns ju helt tokigt, redan imorgon är det ju helg!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *