Videoblogg- rörlighetsträning för axlar och skulderblad

Som Pt möter jag många olika typer av klienter, alla med olika mål och förutsättningar. En sak som dock kommer igen hos många av dem är en ständig stelhet kring nacke och axlar, ofta också i kombination med huvudvärk och ömma muskler kring hela skulderpartiet. Detta är resultatet av den stillasittande livsstilen många av oss har, vid en dator eller telefon mest hela dagarna. Lösningen är att stärka ryggens muskler men också att öka rörligheten kring skulderblad och axlar.

Här kommer ett tips på en superbra övning för just detta. På min youtubekanal hittar ni några fler, klicka på namnen nedan för att komma direkt till dem. Kom ihåg att du behöver göra övningarna ganska ofta för att det ska ge resultat, minst varannan dag!

 

Wall angels

Sidoliggande diagonalstretch

Omvända wall angels

Fyrstående understräck

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s